Ajankohtaista

Kiitos!

Suuri kiitos kaikille minua äänestäneille! 84 joensuulaista antoi minulle äänensä ja olen suunnattoman kiitollinen tästä tuloksesta! Ensikertalaisena ehdokkaana ja vielä pandemian aikana olen erittäin iloinen, että tavoitin äänestäjiä.

Äänimäärä ei tällä kertaa ihan riittänyt valtuustopaikkaan. Olen kuitenkin varasijalla ja työni yhdenvertaisen ja esteettömän Joensuun eteen jatkuu. Missä tahansa roolissa toiminkin, aion rohkeasti puhua taiteen ja kulttuurin sekä esteettömien tilojen ja saavutettavien palveluiden merkityksestä kuntamme hyvinvoinnille sekä elin- ja vetovoimalle.

Valtavat onnittelut SDP:n Joensuun uusille kaupungin valtuuston jäsenille! Kannustan ja tuen teitä, niin hyvin kuin vaan kykenen seuraavalla valtuustokaudella ❤️

Mielipidekirjoitukseni Sanomalehti Karjalaisessa 11.6.

Sanomalehti Karjalainen julkaisi tänään mielipidekirjoitukseni osallisuuden merkityksestä hyvinvoivalle kunnalle. Ikävä kyllä koko alkuperäinen tekstini ei julkaisuun mahtunut, joten sen voi lukea myös tästä alta. Karjalaisen julkaisema kirjoitus on oheisessa kuvassa.

Osallisuuden kautta hyvinvoivaan kuntaan

Äskettäin toteutetun kuntalaiskyselyn mukaan peräti 94 % joensuulaisista pitää asuinalueestaan ja 97 % suosittelisi Joensuuta asuinpaikaksi. Kyselyyn vastanneet kokivat erityisesti, että Joensuussa on hyvät mahdollisuudet harrastaa, opiskella ja elää yleisesti omanlaista elämää. Myös kehittämisen kohteita nousi vastauksissa esiin: kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen haasteet, työllisyyden edellytysten parantaminen sekä toimivien liikenneyhteyksien ylläpitäminen ja hyödyntäminen. Olennaisena osana näissä kehittämisen kohteissa on kuntalaisten osallisuus ja mahdollisuudet vaikuttaa myönteisesti elinympäristöömme.

Osallisuus on toimijuutta: omaehtoista, yksilöllistä, yhdenvertaista osallistumista, mahdollisuutta toimeentuloon ja pääsyä keskeisten palveluiden luokse. Käytännössä tämä tarkoittaa saavutettavia julkisia palveluita ja esteettömiä tiloja, jotka on helppo löytää ja joiden luo on helppo päästä. Lisäksi jokaisella meistä tulisi olla mahdollisuus kulkea ja liikkua toimintarajoitteista tai tulotasosta riippumatta; tehokas ja kattava julkinen liikenne sekä harrastusmahdollisuudet on tuotava jokaisen kuntalaisen ulottuville. Kunnan on myös sitouduttava työllisyysresurssien vahvistamiseen sekä tuettava uudenlaisten työtapojen ja työtilojen kehittämistä.

Osallisuus on myös kohtaamista: osallistumista yhteisöjen toimintaan, mahdollisuuteen kehittää omaa osaamistaan vuorovaikutuksessa toisten kanssa sekä keskinäisen luottamuksen lisäämistä. Paikallisten järjestöjen toimintaedellytysten turvaaminen on oleellinen osa kuntalaisten osallisuuden mahdollistamista. Järjestöt tuottavat kuntalaisille mielekästä toimintaa, tukea arkeen ja haastaviin elämäntilanteisiin sekä mahdollisuutta toimia vapaaehtoisena tai harrastustoiminnassa. Valtion järjestöavustukset tulevat tulevaisuudessa siirtymään yhä enemmän kuntien vastuulle. Tämä tarkoittaa, että kuntien on panostettava enemmän järjestöavustuksiin ja yhdenmukaistaa niiden saatavuus tasavertaisesti. Myös monikäyttöiset ja esteettömät toiminnan tilat ovat ajankohtaisia.

Osallisuus yhteiseen hyvinvointiin, mahdollisuudet yhteisen hyvän tuottamiseen ja jakamiseen sekä edellytykset vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin; näistä on hyvinvoiva kunta rakennettu. Seuraavan valtuustokauden päätöksien on oltava inhimillisiä, osallisuuden edellytyksiä vahvistavia ja kuntalaisten ääntä kuulevia.

Olen tavattavissa torilla 5.6.!

Tavataan taas torilla lauantaina! Olen paikalla klo 12-14 🙂

Tavataan Utransaarella 30.5. klo 11-14!

Tule juttelemaan kanssani Utransaarelle sunnuntaina 30.5. klo 11-14. Paikalla myös muita SDP:n kuntavaaliehdokkaita. Tapahtuman järjestää Joensuun SDP.

Tule tapaamaan minua torille 29.5. klo 10-13!

Tule juttelemaan kanssani Joensuun torille lauantaina 29.5. klo 10-13. Puhun torilavalla klo 12.30-13.00 välillä. Tapahtuman järjestää Joensuun SDP.

Tavataan torilla lauantaina 22.5. klo 13-16!

Tule juttelemaan kunta-asioista Prismalle 19.5.!

Olen tavattavissa Joensuun Prismalla muiden SDP:n kuntavaaliehdokkaitten kanssa keskiviikkona 19.5. klo 17-19.

Katso jäsenesittelyni Akavan Erityisalojen sivuilta!

Akavan erityisalat esittelee ehdokkaita paikkakunnittain. Katso esittelyni täältä.